#wrapper.boxed #theme-header, #wrapper.boxed .breaking-news, #wrapper.boxed #main-content { box-shadow: none; }
Inici » Activitats » Una temporada meravellosa

Una temporada meravellosa

DSC_7715

El millor de tot plegat és que la temporada ha estat meravellosa. Descarregar dos 4de8, recuperar la torre de 7 carregada i plantar un bon estol de castells de gamma mitjana de 7 és, sense cap mena de dubte, un resultat positiu. Que els dos cops que el carro gros ha anat a plaça s’hagi descarregat i que, llevat de la torre, la temporada no hagi deixat cap castell en només carregat (al marge de dos intents de 4de7 amb l’agulla que haurien de resta en l’anècdota) és un balanç sensacional, que posa de manifest la solidesa del treball fet a assaig i la necessària gosadia de passejar-lo per les places. El 2017 ja figura en les vitrines d’honor de la colla. Ha estat un merescut homenatge a la vint-i-cinquena temporada de castells de color vi, que, a més, serveix d’avant-sala a la celebració de l’aniversari que es durà a terme l’any vinent.

La Diada de la Colla –on vam igualar la millor actuació, signada vuit anys abans– il·lustra la fotografia per emmarcar del 2017. L’alegria que va suposar descar-regar el 4de8 i acompanyar-lo de la torre carregada i d’un nou 5de7 demostra la capacitat de la colla per afrontar reptes grans de manera conjunta i paral·lela. Però, probablement, entre les moltes notícies positives que ha deixat la temporada, la més significativa hagi estat que s’han descarregat tres 4de8 de manera consecutiva: el de la Diada de la Colla del 2016, el de la Festa Major de Ribes i el de la Diada de la Colla del 2017. Mai abans havíem completat tres 4de8 de manera consecutiva. I això és molt gran.

Quan vam descarregar a Ribes el 4de8 vam preveure que enguany n’hi hauria uns quants. El fet d’avançar un mes el carro gros en la ja matinera data del 30 de juliol de l’any passat va suposar la confirmació d’una tendència que havíem vist i vuscut l’any passat: que no cal esperar al final de tot per fer els castells més grans.

Amb tot, que en els quatre mesos que van de l’1 de juliol al 28 d’octubre no hi hagi hagut cap altre 4de8 és la cara negativa del curs. Una dada que il·lustra com de difícil és aquest castell per a nosaltres, però també que posa de manifest que per enfrontar-nos a reptes com aquest cal una constància, intensitat, fermesa i volum de gent important. I aquí és on tenim el repte més important per fer el salt. Ara és l’hora.

DIADA SANT JORDI 2016