#wrapper.boxed #theme-header, #wrapper.boxed .breaking-news, #wrapper.boxed #main-content { box-shadow: none; }
Inici » Actuacions » Sitges – Diada de Juliol – 28-07-2018

Sitges – Diada de Juliol – 28-07-2018

Creada el 2011, la Diada de juliol de la Jove de Sitges ha servit per donar més vida a la plaça del Cap de la Vila, quan abans quedava sense actuació castellera des de Sant Jordi fins la vigília de Sant Bartomeu. El 2016, va servir per descarregar el 4de8 més matiner fet a Sitges per la colla sitgetana.

I enguany, era la segona vegada que la Jove es plantejava descarregar la torre de 7 en aquesta actuació. El 2013, el resultat fou un intent desmuntat. I aquest 2018, a primera ronda, l’aixecador d’aquella torre s’encarregava de coronar la torre de 7 més matinera de la colla, tot i quedar tan sols en carregada.

jul1 jul2 jul3

Sense cap baixa per la caiguda, la tècnica demanava a la colla fer el castell més ample de la Jove, el 7de7. Sense resoldre un desencaix de posició de la rengla central, desplaçada al límit a la dreta, el castell va acabar sense coronar-se, quedant-se en intent desmuntat.

Ja a la tercera ronda, per no seguir el format de rondes de repetició interminables, el tercer 5de7 de l’any. Castell tranquil i ràpid que es va solventar sense cap mena de problema.

jul4 jul5

Per cloure les rondes de castells, a la quarta, el 4de7 amb l’agulla. Segons la taula del Concurs de Castells, el menys valorat. Per la colla, sempre un de difícil quan les coses es torcen en una actuació. El quatre va patir de valent, amb el pilar central ajudant de forma que no cedís. Aquest esforç per salvar el 4 va incidir a l’agulla. Una batalla sense fre pel pilar, defensat al límit.

Tres pilars de 4 van servir per tancar la diada castellera. Ara, aturada per descansar els cossos, esquenes, peus, mans, cames, etc, per tal d’encarar a partir del 14 d’agost el tram final de temporada en les òptimes condicions per tal de descarregar-ho tot: Festa Major, la Bisbal, Vilafranca, Santa Tecla…fins la diada de la Colla a l’octubre.

DIADA SANT JORDI 2016