#wrapper.boxed #theme-header, #wrapper.boxed .breaking-news, #wrapper.boxed #main-content { box-shadow: none; }
Inici » Noticies » Questi ragazzi che fanno le torri

Questi ragazzi che fanno le torri

Itàlia és la província més occidental de Catalunya, havia dit Josep Pla. I també un dels destins més freqüents en el viatges a l’estranger de les colles castelleres. Junt amb Franca, el país transalpí és una de les sortides amés sovintejades per les colles quan surten de Catalunya. Enguany, són dues colles. Els Xicots van ser-hi el passat cap de setmana i  l’estiu hi aniran els Xics de Granollers amb motiu de l’Aplec Internacional que organitza cada any Adifolk en una ciutat diferent d’Europa i que enguany és a Torí, on hi participaran una trentena de grups folklòrics catalans.

El primer viatge al país de Miquel Àngel i Bellini va ser l’any 1985, quan la Colla Vella dels Xiquets de Valls va actuar a la Fira Internacional de Milà, on va completar el primer castell de 8 a l’estranger. També va plantar el 2de7. L’actuació realitzada a la plaça del Duomo va ser seguida per un públic nombrós, que es va situar, però, a certa distància de la pinya rosada, llevat de poques excepcions….

… Els sitgetans han estat els més habituals alçant castells a Itàlia. En els darrers anys, la Jove de Sitges hi ha estat en tres ocasions: dues a Irsina (a la Basilicata), el 2009 i 2011, per a participar en les dues edicions del Festival de Torres Humanes. Irsina és una de les principals localitats on s’alcen les torres del pizz’cantò, una singular demostració folklòrica que actualment té dos pisos d’alçada, però que n’havia tingut tres i, segons algunes veus, quatre. (noticia sencera)

DIADA SANT JORDI 2016