#wrapper.boxed #theme-header, #wrapper.boxed .breaking-news, #wrapper.boxed #main-content { box-shadow: none; }
Inici » Noticies » Locals que fan créixer

Locals que fan créixer

Per a una colla castellera tenir una seu pròpia esdevé primordial. Es tracta d’un edifici que, més enllà de formar i assajar als castellers, té la funcionalitat de ser un espai fix de reunió per a la junta i de lloc de trobada de tots els integrants en la vessant més social. A més, en el seu interior, la colla hi guarda tots els elements que defineixen la seva identitat.

En els darrers anys, moltes agrupacions, a causa de la seva progressió tècnica i social, han aprofitat per remodelar el local o n’han estrenat un de més gran amb l’objectiu de fer-lo extensiu i còmode a tothom que entra a formar part de l’entitat. En canvi, altres colles han de conviure en uns espais limitats, tot esperant que l’administració els lliuri les claus, concedeixi una subvenció o adeqüi una situació favorable a les necessitats que requereixen.

Un espai gran per a una colla gran. Des de juliol del 2012, els Castellers de la Vila de Gràcia disposen d’un nou espai propi […] El president, Oriol Francolí, creu que “disposar d’un espai propi, que englobi pati i sala de juntes, ha permès a la colla pujar el nivell en aquestes últimes temporades. Abans, fèiem l’assaig en una escola on era molt complicat fer assajos importants, a causa de la baixa alçada. Allà no hi cabien les proves de sis netes. En canvi, ara pots col·locar tranquil·lament sisens del 3de9″, puntualitza.

La porta als castells de 9. La primavera del 2012, els Xiquets de Reus van presentar la renovació del local social del carrer Rosich. Una nova imatge que els ha dut a créixer de manera significativa en nombre d’integrants fins al punt de poder revalidar la categoria de 9 pisos la passada temporada.

A la tercera, la vençuda. Els Castellers de Sabadell celebren la temporada del vintè aniversari. Des de l’agost del 2012 disposen d’una seu pròpia al carrer Emprius. Es tracta d’un antic Escorxador adequat per a la pràctica castellera i que ha estat possible gràcies al finançament de l’Ajuntament de Sabadell –propietari de l’immoble i que l’ha cedit per trenta anys–, la Diputació de Barcelona i la pròpia formació. 

La Jove de Vilafranca l’ha estrenat. Després de superar moltes adversitats, la Colla Jove Xiquets de Vilafranca, compta, des del passat mes de juliol, amb un local propi […] El president de la Jove, Manel Trias, destaca que “l’obtenció d’aquest local és gràcies a tota la gent de la colla, els quals sufraguen la totalitat del projecte. Era un requisit imprescindible per no quedar-nos estancats”, remarca.

El cas del Serrallo avança amb lentitud. El serial per a un local digne dels Xiquets del Serrallo sembla veure el final del túnel. Després d’un seguit de problemes burocràtics, l’Ajuntament de Tarragona ja ha aconseguit la cessió de la part de l’edifici del fitosanitari del Port, propietat de la Generalitat, que ha d’acollir la futura seu definitiva.

(noticia sencera)

DIADA SANT JORDI 2016