#wrapper.boxed #theme-header, #wrapper.boxed .breaking-news, #wrapper.boxed #main-content { box-shadow: none; }
Inici » Activitats » L’any del 4de8

L’any del 4de8

Tres 4de8, dos dels quals descarregats. La temporada del 2016 ha superat la condició de bona per esdevenir excel•lent i històrica. Plantar tres cops el carro gros –i fer-lo per primer cop fora de Sitges en una mobilització sense precedents que va aplegar 300 castellers– és un signe de grandesa i, al mateix temps, de solidesa de les capacitats tècniques, mentals i socials de la colla. El 4de8 era el gran objectiu de l’any i ha quedat rendit als peus de la colla.
En castells res no és casual. Els resultats acostumen a ser conseqüència dels treballs realitzats als assaigs. I això s’ha vist enguany amb la completa nòmina de proves dutes a terme al pati del Palau. Una dotzena de 4de7 nets i una desena de cops del peu del 4de8 fins a dosos (també els dimarts) constaten el treball realitzat i l’ambició exhibida. I el resultat s’ha recollit a plaça en forma dels tres 4de8 firmats.
La del 2016 ha estat també una memorable temporada en altres construccions. Mai no s’havien fet tants 5de7 com aquest any (un total de 10). I quan el 5de7 surt amb regularitat i es passeja amb una certa facilitat les possibilitats per enfocar més amunt augmenten. També els castells següents, com el 7de7 (cinc descarregats i un carregat) i el 4de7 amb l’agulla (deu descarregats) mostren uns números de gran temporada.

La Jove preparant el 4 de 8 al Concurs de Castells de Tarragona 2016
La Jove preparant el 4 de 8 al Concurs de Castells de Tarragona 2016

Els bons registres del 2016 no són exclusivament de números, sinó també de temps. El fet d’haver avançat la data de la majoria de castells ha permès treballar-los més, dominar-los més i mirar més amunt. I, paral•lelament, les estructures també han gaudit de millores notables, amb un pis de quarts del 4de8 format per dones o haver estrenat determinats castellers, tant al tronc com al peu, que han suposat un rejoveniment de les estructures i una capacitat major i més variada per afrontar els grans reptes.
Els tres 4de8 del 2016 –entre els quals el primer que fem fora de Sitges– situen aquesta temporada amb la categoria de fabulosa. Els registres en altres construccions també són notables, com els deu 5de7, els sis 7de7 (un dels quals carregat) o els deu 4de7 amb l’agulla.
En el terreny social, el 2016 ha suposat també un pas endavant en l’ampliació de la massa social. L’ampli cordó de camises pròpies que s’ha disposat en les quatre actuacions on s’ha dut a plaça el 4de8 posa de manifest, en primer lloc, la capacitat de convocatòria de la colla en els grans moments i, per una altra, el magnetisme que exerceix amb el seu entorn cada cop que es parla de dur a plaça un gran castell. La colla està de moda a Sitges. I aquest moment ha de tenir no únicament continuïtat, sinó també projecció. És el punt d’inflexió que ha de permetre que els castells de 8 no siguin puntuals, sinó una constant a la Jove.

DIADA SANT JORDI 2016