#wrapper.boxed #theme-header, #wrapper.boxed .breaking-news, #wrapper.boxed #main-content { box-shadow: none; }
Inici » Actuacions » La Jove, al concurs de Tarragona

La Jove, al concurs de Tarragona

5 de 7 de la Jove de Sitges a la Tarraco Arena Plaça
5 de 7 de la Jove de Sitges a la Tarraco Arena Plaça

La Colla Jove de Castellers de Sitges va sortir del Concurs de Tarragona amb la satisfacció de mantenir-se entre les 30 millors colles del país, però amb el regust agredolç de no haver pogut assolir els castells que inicialment s’havia proposat. La classificació final —el 29è lloc— la signarien totes les colles que al llarg d’aquesta temporada encara no han assolit cap castell de vuit pisos, però la Jove podria haver estat tres o quatre llocs més amunt si la sort no els hagués girat l’esquena. Els tres castells assolits igualen l’actuació que la Jove va oferir a Sitges per la Diada de Santa Tecla —7 de 7, 5 de 7 i 4 de 7—, però tal com van anar les coses, el resultat final té gust a poc.

L’actuació de la Jove va començar amb un 7 de 7 estrany: el pom del tres encara no estava ben muntat quan l’enxaneta va fer la primera aleta i va haver d’esperar uns segons que semblaven interminables abans de passar de pom i fer la segona aleta. Malgrat que el castell es va allargar en la seva execució, es va descarregar sense problemes. La segona ronda es va saldar amb un intent desmuntat de 5 de 7 amb acotxadors col·locats. El castell es va repetir en tercera ronda i, aquest cop sí, el castell no va tenir cap entrebanc per a ser descarregat.

Els poblemes es van presentar en quarta ronda quan la Jove va descartar castells de més puntuació i va encarar un 4 de 7 amb l’agulla que els hagués fet escalar alguna posició en la classificació. Contra tot pronòstic, el castell es va anar girant i, malgrat la defensa aferrisada que en van fer els sitgetans, va acabar fent llenya quan sortien dosos. Sortosament no hi va haver cap lesionat i en la darrera ronda la Jove va descarregar sense més història un 4 de 7, abans de fer dos pilars de comiat.

La festa castellera, però, va continuar després del concurs amb un animat sopar de germanor a la Nau del Ger, a Ribes, on la colla va agrair la nombrosa participació de simpatitzants que els van donar pit durant l’actuació, amb més de 200 camises color vi presents al mig de la plaça de braus de Tarragona.

La Jove de Sitges en un moment del concurs
La Jove de Sitges en un moment del concurs. Foto de Mercè Puertas.
DIADA SANT JORDI 2016