#wrapper.boxed #theme-header, #wrapper.boxed .breaking-news, #wrapper.boxed #main-content { box-shadow: none; }
Inici » Actuacions » Festa Major 2018

Festa Major 2018

Vigília de Sant Bartomeu, dia 23.
L’endemà de descarregar altra vegada la torre de 6 neta a l’assaig, de posar la de 7 fins aixecador sobre la pinya, i de presentar la nova parella representant de la colla amb la Zoe Castro com a pubilla i Joan Gasulla d’hereu, la Jove començava el seguit d’actes dins la Festa Major de Sitges.

fm1_3d7 fm1_4d7 fm1_td6

A la tarda del 23, la primera de les intervencions, en solitari. A les 18h, es donava citava la colla al Cap de la Vila per descarregar el 3de7, el 4de7, la torre de 6, el 7de6 i 2 pilars de 4. En uns 45 minuts d’actuació, amb la plaça plena amb l’atractiu turístic que suposa en ple agost.

fm1_7d6 fm1_pd4 fm1_esgl

Just en acabar la processó cívica, amb la tornada del Sant a la parròquia, la Jove rebia a Sant Bartomeu, pendonista i autoritats alçant 2 pilars de 4 als peus de l’altar.


Sant Bartomeu, dia 24.
A les 10.15h del matí, la Jove ja esperava dins l’església per al Solemne Ofici en honor al Sant patró. La Lídia Gázquez va ser l’encarregada de llegir un emotiu escrit, que ben aviat us compartirem, per donar inici a l’ofrena per part de la colla. La colla va descarregar durant l’acte, el 3de6 aixecat per sota, dalt de l’altar.

fm2_esg1 fm2_esg2

Mentre la canalla feia l’ofrena al Sant, entregant una samarreta de la colla, faixa, mocador, flors i una fotografia d’un castell, la resta de castellers alçaven dos pilars a banda i banda als peus de l’altar.
Un cop acabada la missa d’Ofici, a la sortida d’Ofici, es caminava un pilar de 4 fins al bell mig de la plaça de l’Ajuntament, tot ferm i esperant a que els gegants i la banda fessin la segona volta a la Casa de la Vila.

fm2_pd4cam fm2_3d7 fm2_4d7

Com a cloenda de la sortida d’ofici, l’exhibició de la Jove consistia en descarregar els dos castells de 7 fets el dia anterior: el 3de7 i el 4de7, i 2 pilars de 4.

fm2_2pd4 fm2_entr

Per tancar el dia, amb la processó de Sant Bartomeu arribant a la Parròquia, juntament amb els balls del seguici, bèsties, gegants i diables, la Jove va alçar un pilar de 4 per rebre el Sant.


Exhibició amb colles convidades, dia 26
Amb un dia de descans, i abans d’anar cap a la plaça de l’Ajuntament, el pati del Palau del Rei Moro va ser testimoni d’un dels moments més emocionants de la colla durant aquests dies de Festa Major, l’homenatge a Pepe Rodríguez. Un acte íntim i ple de sentiment on la colla va voler donar les gràcies a en Pepe, lliurant el guardó “Lo Carro Gros”.

fm3_pepe fm3_5d7

En acabar l’acte els castellers sitgetans van iniciar l’exhibició de Festa Major a la plaça de l’Ajuntament, acompanyats dels Minyons de Terrassa i els Xicots de Vilafranca.
Aquest cop, per obrir actuació, la Jove canviava el castell de 7 que havia fet els dies centrals de la Festa Major, i descarregava el 5de7.

fm3_4d7 fm3_3d7

A les dues rondes següents, per tenir un final de festa tranquil i plàcid, davant la temporada que encara manca, la Jove de Sitges va descarregar per tercera vegada per Sant Bartomeu, el 4de7 i el 3de7.
El vano de 5 i 3 pilars de 4 posteriors van servir per acomiadar la diada castellera.

fm3_vd5 fm3_3pd4
DIADA SANT JORDI 2016