#wrapper.boxed #theme-header, #wrapper.boxed .breaking-news, #wrapper.boxed #main-content { box-shadow: none; }
Inici » Actuacions » Diada històrica a Ribes

Diada històrica a Ribes

FM Ribes 2014

A la Colla Jove de Castellers de Sitges li van tocar les cartes bones i va aconseguir set i mig en cadascuna de les tres mans que va jugar a la Plaça de la Vila de Ribes: va obrir amb un 5 de 7, va continuar amb un 7 de 7 i va tancar amb un 4 de 7 amb l’agulla. Tots tres castells es van descarregar amb una precisió tècnica exquisida. Cal destacar el magnífic treball de la canalla i la solvència de l’equip de pinyes, elements clau en l’assoliment dels tres castells i en el pilar de 5 i els dos de 4 amb què els castellers de la Jove van tancar la diada.

La colla de Sitges que, recordem-ho, compta entre els seus efectius amb desenes de ribetans i ribetanes, va presentar a plaça més de 100 de camises. L’actuació de diumenge és la més important amb tres castells descarregats que la Jove ha fet a Ribes en els seus vint anys d’història. L’any passat també van assolir el 5 de 7 i el 4 amb l’agulla, però només van poder carregar el 3 de 7 aixecat per sota.

Pel que fa a la temporada actual, era el primer cop que portaven a plaça el 7 de 7, el segon cop que intentaven el 5 de 7 (per Sant Jordi el van desmuntar), i el tercer cop que assolien el 4 amb l’agulla. Si hi afegim el gran nombre de castellers i castelleres que han debutat des de l’inici de la temporada, la satisfacció de la Colla està més que justificada.

La diada de Ribes va ser històrica per un altre motiu rellevant: els Castellers de Les Roquetes (que van debutar l’any 2011 apadrinats per la Jove de Sitges) van aconseguir descarregar per primer cop un 4 de 7. No hi ha dubte que, per a ells, la Plaça de la Vila de Ribes és un talismà: l’any passat van descarregar-hi la seva primera torre de 6. Enguany van completar l’actuació amb un 5 de 6 i amb una torre de 6. De la seva banda, els Bordegassos de Vilanova van tenir una diada complicada en la que van haver de desmuntar tres castells. Van assolir, finalment, el 5 de 7 i el 7 de 7, però van desmuntar dos cops sengles torres de 7 amb acotxador col·locat.

DIADA SANT JORDI 2016