#wrapper.boxed #theme-header, #wrapper.boxed .breaking-news, #wrapper.boxed #main-content { box-shadow: none; }
Inici » Actuacions » Diada de Sant Jordi sensacional

Diada de Sant Jordi sensacional

Agulla del 4d7

La Colla Jove de Castellers de Sitges va signar una de les millors actuacions de Sant Jordi en els seus 20 anys d’història. Diumenge passat, al Cap de la Vila, la Jove va descarregar un pilar de 4 caminant per entrar a plaça, un 4 de 7 en primera ronda, un 4 de 7 amb l’agulla en segona i un 3 de 7 en tercera. Per acabar-ho d’arrodonir, un pilar de 5 i dos pilars de 4. Només l’any 2012 s’havien superat aquests registres en la tradicional actuació de Sant Jordi, la primera cita important de la temporada, ja que s’hi va descarragr el 5 de 7.

Justament en segona ronda la Jove va intentar el 5 de 7, però la construcció es va anar allargant massa i finalment va quedar en un intent desmuntat. En ronda de repetició es va descartar de repetir-lo i es va assolir el 4 de 7 amb l’agulla, amb una agulla d’estrena que va presentar una factura magnífica. La seguretat i la confiança d’aquesta estructura va permetre de descarregar-la també com a pilar de 5 de comiat.

De la seva banda, les colles convidades també van acomplir bona part dels seus objectius: els Castellers de Sants van descarregar la torre de 7, el 3 de 8, el 4 de 8 i el vano de 5 mentre que la Colla Vella dels Xiquets de Valls van descarregar el 3 i el 4 de 8, però només van poder carregar el 9 de 7. Es van acomiadar amb dos pilars de 5.

La setmana de Sant Jordi va estar farcida d’actes castellers protagonitzats per la Jove, com la parada de llibres, roses i productes castellers que es va muntar al passeig, el taller de castells que es va dur a terme amb els nois i noies de l’Institut Ramon Benaprès, la bona assitència d’aficionats als assaigs —amb sorteigs i premis inclosos— i la construcció d’un pilar de 4 davant el local del supermercat Caprabo-Centre Comercial Oassis que la Colla va fer com a agraïment al suport que aquesta empresa dóna a la Jove.

DIADA SANT JORDI 2016