#wrapper.boxed #theme-header, #wrapper.boxed .breaking-news, #wrapper.boxed #main-content { box-shadow: none; }
Inici » Actuacions » Concurs de Castells 06-10-2018

Concurs de Castells 06-10-2018

Per quarta ocasió consecutiva, aquest passat dissabte, la Jove de Sitges visitava la Tarraco Arena Plaça per participar en el XXVII Concurs de Castells de Tarragona. Classificats prèviament en 29a posició, empatats amb els Castellers de Berga, la Jove ha finalitzat el Concurs en 23è posició del global. Pensant només en la jornada disputada el dissabte, en 11a posició de 19 colles.

cc_ent cc_5d7

Situada gairebé al cercle central de la plaça, el programa de la tarda era clar: repetir la diada de Santa Tecla sense cap sorpresa negativa. Actuant en el segon grup de colles, amb l’espera que implica amb tots els castells en solitari i la primera ronda conjunta, el castell de sortida triat va ser el 5de7. Amb algun canvi respecte la diada prèvia, el castell es va resoldre amb la mateixa confiança i facilitat mostrada a Sitges. Així doncs, l’estructura es descarregava sense problemes i servia d’escalfament i de posada en escena, per encarar el gran castell del dia: la torre de 7.

cc_td7_con cc_td7

Si un indret havia de donar bons presagis per a la torre, era precisament aquest, on s’havia descarregat la segona torre de 7 de l’historial, el 2012. Tot i això, els nervis eren presents. La construcció va pujar ben decidida, un pèl tremoladissa però sense veure risc de caiguda, i s’anava sentint com dues altres construccions simultànies, queien al nostre volant. Potser aquest fet va propiciar el bon desenllaç de la nostra, que va fer tensar tots els músculs de tothom. La Jove descarregava la tercera torre del 2018. I encara queden dues actuacions més a les nostres cases: Ribes i Sitges.

Ja a la tercera ronda, el castell que fa pujar més gent a les files sitgetanes: el 7de7. Tot i algun petit desencaix en pisos de segons i terços, no va comportar cap sobresalt a la Jove, aconseguint descarregar els 3 castells plantejats per a una diada d’alta pressió per les circumstàncies de la plaça.

cc_7d7 cc_pilars

Amb dues rondes més encara per a les colles amb castells pendents, ja fos per caigudes, intents desmuntats o per només tenir dos castells assolits a les 3 primeres rondes, a la Jove només li calia esperar el moment dels pilars de comiat, on va lluir un total de 5 pilars: un pilar de 5 central acompanyat de 2 pilars de 4 a cada costat.

Posteriorment, els castellers i castelleres van celebrar la onzena posició a la zona de canalla, sent la darrera colla a sortir. Un cop enfilats als busos, un sopar al GER i una mica de festa van servir per tancar el nostre particular dia de la festa dels castells.

Acabada aquesta edició del Concurs de Castells, la Colla Jove de Castellers de Sitges ha estat una de les 20 úniques colles que no ha caigut en cap castell durant el certamen, d’un total de 42 colles entre els 3 dies. I una de les dotze que no va necessitar tampoc cap intent desmuntat.

cc_jds

Totes les fotos a: https://www.flickr.com/photos/jovedesitges/albums/72157702226205015

DIADA SANT JORDI 2016