#wrapper.boxed #theme-header, #wrapper.boxed .breaking-news, #wrapper.boxed #main-content { box-shadow: none; }
Inici » Noticies » Aprovada la normativa del XXV Concurs de Castells

Aprovada la normativa del XXV Concurs de Castells

La tercera jornada del Concurs de Castells tindrà una única ronda conjunta, en lloc de dues com fins ara. Davant de l’increment del nivell de les colles participants, el canvi pretén evitar que hi hagi actuacions conjuntes amb només una colla. Aquesta és la principal novetat de les bases del XXV Concurs de Castells, que aquestes setmanes ha revisat la Comissió Assessora del certamen. Amb la taula de puntuacions ja aprovada l’any passat, l’Ajuntament de Tarragona dóna per tancada la normativa del Concurs, que tindrà lloc els dies 28 de setembre a Torredembarra i 4 i 5 d’octubre a Tarragona.

La normativa del XXV Concurs de Castells serà molt continuista respecte a les d’edicions anteriors. Tot i així, i a banda de la ja esmentada, s’hi han introduït algunes novetats més, com ara que els dosos s’han de mantenir en la seva posició fins a l’última última aleta en les estructures del 7 i del 9, o que s’especifica que es considera peu desmuntat quan un sol segon es col·loca al seu lloc. Fins ara aquest aspecte quedava subjecte a la interpretació del jurat.

Pel que fa als castells per actuar en solitari, es mantenen el 3 de 8 i el 4 de 9 amb folre per a les jornades tarragonines, mentre que s’ha fixat el 7 de 7 per a la jornada de Torredembarra. Les colles que provin una construcció igual o superior a les esmentades actuaran en solitari, mentre que les altres ho faran en ronda conjunta. Així mateix, la Comissió ha fet una valoració positiva dels canvis introduïts a l’edició de 2012, de manera que es mantenen els punts referents a permetre tornar a provar un castell si abans tan sols s’ha carregat, l’eliminació dels despenjaments o la limitació a dos com a nombre màxim de castells amb agulla que pot provar una colla. (noticia sencera)

DIADA SANT JORDI 2016